sâmbătă, 31 octombrie 2009

Ballet


Iubesc ballet-ul, dar nu am luat cursuri,iar acuma este destul de greu s-a incep;))..adica imposibil.Dar asta nu inseamna ca nu pot iubi ballet-ul in continuare!^-^

CATE CEVA DESPRE BALET!

Baletul clasic
este o formă a dansului care se exprimă prin mişcări precise ale corpului, bazându-se în special pe arătarea unor linii estetice ale acestuia.

Cine vrea să se orienteze în aspectele variate ale dansului clasic(baletului)nu o va putea face fară să cunoască cum a luat naştere această artă, evoluţia şi etapele ei, interpreţii, coregrafii şi teoreticienii care au contribuit la dezvoltarea sa. Dar o istorie a baletului întâmpină dificultăţi insurmontabile şi nu se poate realiza decât parţial, fiindcă n-a existat şi încă nu s-a creat, cu toate eforturile depuse, un sistem de semne precise, care să fixeze principalul şi indispensabilul său element, dansul, iar despre viaţa şi activitatea celor care au activat în acest domeniuỹÇe năzui la rigurozitatea lucrărilor istorice din alte domenii, cu atât mai mult cu cât nici toţi acei care au scris în această materie nu sunt de acord dacă obiectul preocupării lor trebuie să fie dansul, sau complexul artistic denumit BALET. Dacă însă în trecut, când aceasta era o artă cu un profil abia conturat, nesiguranţa şi dubiurile îşi puteau găsi o explicaţie acceptabilă, în epoca contemporană, după sute de balete cu trăsături specifice şi conţinut tematic foarte variat, credem că se poate scrie o istorie în care să se vorbească numai despre ceea ce, în general, se înţelege prin termenul balet. Alţi autori ca Pierre Michaut, Arnold Haskell sau Eberhard Rebling au încercat-o cu rezultate apreciabile. Precum se ştie, denumirea aceasta provine probabil din cuvântul italian ballare,a dansa. În secolul 13-14 se numea balet o melodie care însoţea un anume dans, iar în Franţa şi versurile care se cântau în această împrejurare. Dansul avea un caracter mimetic şi comporta o mică punere în scenă. Combinându-se cu alte tipuri de reprezentaţii şi divertismente, ajunge după o lungă evoluţie, îndeosebi sub directivele poeţilor şi muzicienilor umanişti, să reunească toate trăsăturile caracteristice unui nou tip de distracţie colectivă, care primeşte denumirea de balet. După un consens umanim, deşi în Italia apăruseră înainte, e drept sub o formă mai puţin finită, dată naşterii acestor divertismente o fixează Baletul comic al reginei(Ballet comique de la reine) dat la Palatul Bourbon din Paris, la 15 noiembrie 1581. Ar fi trebuit deci să începem cu această dată, fiindcă am înţeles să scriem numai despre istoria baletului. Ţinând seama însă că articolul nostru se adresează îndeosebi, marelui public şi elevilor de la Şcoala de Coregrafie care au nevoie de o prealabilă iniţiere. Sperăm că această primă încercare de a prezenta o mică istorie a baletului, arta care ne-a adus preţioase succese internaţionale şi atrage şi la noi din zi în zi un număr tot mai mare de spectatori, va veni în ajutorul celor ce vor să o cunoască în trecutul şi dezvoltarea ei.
sursa:Wikipedia.

De ce imi place asa de mult baletul?
Pentru ca este o arta plina de viata,este un dans feminin si elegant,tandru si incantator.O femeie cand se inalta gratios catre cer....se citeste in miscarile trupului ei gingasia si puritatea,de aceea este asemanata cu o lebada,iar gratia si entuziasmul o fac s-a semene cu cu un pheonix care a renascut din cenusa mediocritatii...=^.^=

vineri, 30 octombrie 2009

Conferinta de presa PD-L

>>Doresc sa mentionez ca nu sunt cu nici un partid si nu fac nici propaganda electorala,este prima conferinta de presa la care am luat parte si am vrut sa va arat si voua "NOUTATILE"!<<

Conferinta era progamata la orele 17.00, dar a inceput 40 de minute mai tarziu.Au participat Vice-presedintele,parlamentarul Vreme,avocatul Ene 3 jurnalisti,televiziunea OneTv...si eu.

Prima problema discutata,cea mai importanta a fost deschisa de catre domnul Vreme:"Daca merg acum si ma uit la hotelul Trotus...imi este rusine!Doua partide au ocupat tot spatiul publicitar."Pe hotel fiind postate benarele partidelor PSD si PNL,in valoare de 250 de milioane fiecare.
Vice-presedintele a fost in aceasta dupa-amiaza la hotel ca sa observe reactia cetatenilor municipiului Onesti,si s-a simtit mandru ca nu era si benarul PD-L -ului.
Problema a revenit pe buzele parlamentarului Vreme:"Sare in ochi aceasta dorinta de manipulare prin cantitate nu prin calitate.Afisul de pe hotel,de acea marime,reflecta o Romanie a bunului simt?"
Prin intermediul acestei conferinte am aflat ca duminica aceasta,1 noiembrie, presedintele Romaniei,Basescu,va fi prezent la deschiderea campaniei electorale in Bacau,unde si-a petrecut o parte din adolescenta,iar cu ocazia acestei intalniri v-a publica un mesaj in ceea ce priveste proiectul de la RAFO Borzesti,avand in vedere ca s-a emis scrisoarea de la Bruxelles.
PDL-ul doreste schimbarea statului intr-un stat european,civilizat.Activitatea lui Emil Boc s-a reprofilat pe acest tip de schimbare,refectuandu-se in legea salariatilor,legea invatamantului,dar nu a reusit sa initializeze nici un proiect in ceea ce priveste legea pensiilor, deoarece PSD si PNL i-au pus "bete'n roate".
"Canditatul Geoana,la o emisiune televizata,a spus ca este de acord cu scrioarea de garantie in ceea ce proveste fabrica Ford si Dacia Ploiesti,dar nu este de acord cu scrisoarea ptr RAFO."-ne-a instiintat domnul Vreme.,care a mai adus in vizorul jurnalistilor si al cetatenilor onesteni faptul ca Geoana a fost prin imprejurul Onestiului,dar la ocolit.
Vice presedintele ne-a prezentat decurgerea primei saptamani de campanie,o saptamana linistita."Dupa cum au decurs lucrurile ii simt pe onesteni alaturi de noi in aceasta campanie,avand in vedere ca ptr evenimentul de duminica am mai comandat inca 2 autocare,in jur de 1000 de onesteni il vor primi pe Basescu la Bacau." a declarat vice-presedintele.
Si dintr-o vorba in alta sa ajuns din nou la lipsa de fair-play de care au dat dovada celelalte partide "Nu pot remarca faptul ca suntem in criza,nu avem locuri de munca..dar PSD si PNL nu sunt in criza.Decat sa facem afise de 250 de milioane,nu mai bine am repara drumul de la Gura-Vaii???" raspunde intrigat domnul Vreme.
Partidul PDL este implicat in evenimentul "Miss boboc-Cantemir",unde va veni fosta absolventa a colegiului respectiv,Loredana Groza,iar in juriu va fi prezenta doamna Melinte.PDL mai este implicat si in proiecte ptr copii si adolescenti,vor imbunatati incintele scolilor si a liceilor si parcul de distractii cu cosuri de baschet,avand la dispozitie momentan 30 de cosuri.Vor moderniza strandul,proiect de care vice presedintele este foarte mandru si fericit ca a reusit sa il realizeze,acum e numai in faza de proiect sa vedem ce o sa realizeze pana in vara lui 2010.

HalloWeen!!Halloween
este o sărbătoare de origine celtica, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în sec al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din S.U.A. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creştine a tuturor sfintilor, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în ţările unde predomină creştinismul occidental — catolic şi protestant, deoarece în aceste culte creştine, ziua tuturor sfinţilor este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul cioplit, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte ţări Halloween este serbat prin parade şi carnavaluri.


La noi este o "moda" mai noua,de catvia ani se "sarbatoreste" Halloween-ul,dar nu intr-un mod traditional cu colindat sau farse, ci prin petrecerea seri intr-un local decorat special ptr acest tip de distractie.^-^